Uw lening of hypotheek aflossen met uw online bijbaan

De kosten voor het terugbetalen van een lening of hypotheek zijn over het algemeen de grootste maandelijkse uitgaven binnen het budget van de Nederlander. Gemiddeld wordt ruim 35% van het inkomen besteed aan de woonlast. Pas daarna komt het gezin. En dat is eigenlijk best vervelend. Wat met een relatief hoge inflatie, stijgende consumentenprijzen maar een gelijkblijvend inkomen, is dit wachten op problemen.

Het is daarom interessant eens verder te kijken naar de mogelijkheden een extra inkomen op te bouwen. De online wereld biedt voldoende kansen hiervoor. Een van de meest makkelijke en laagdrempelige manieren is toch wel het Adsense programma waarbij u een website maakt en deze beschikbaar stelt aan Google voor advertenties van de adverteerders van Google. Wanneer u uw eigen website beschikbaar stelt aan dit programma, ontvangt u van Google 68% van de klikopbrengst. Klikopbrengst wil zeggen dat de adverteerder uitsluitend voor de advertentie hoeft te betalen wanneer op de advertentie “geklikt” wordt. De gemiddelde klikopbrengst ligt tussen de € 1 en € 2. Dat betekent dat u per klik gemiddeld een euro kunt verdienen. Om tussen de € 500 en € 700 (de gemiddelde maandlast voor een hypotheek in Nederland) per maand aan kliks binnen te halen zult u dus veel bezoekers naar uw website moeten binnenhalen en daarbij ook nog eens de zekerheid zo groot te maken dat toeval zo veel mogelijk wordt uitgesloten.

Wanneer u 500 kliks nodig heeft om € 500 te verdienen, is het reëel te verwachten dat u hier een groot aantal artikelen op uw website voor moet hebben en dat deze artikelen stuk voor stuk goed gevonden moeten worden door de zoekmachine en uw bezoekers. U kunt ervan uitgaan dat – wanneer de kwaliteit van uw content hoog is – tussen de 3 en 5% van het aantal bezoekers van uw website op een advertentie klikt.  Maar wat betekent dit voor u? Eigenlijk vrij simpel. Uitgaande van een klikpercentage van 3% zult u ruim 16.500 bezoekers aan moeten trekken. Dit kunt u doen door 16.500 artikelen te schrijven en één bezoeker per artikel aan te trekken. Maar dat is natuurlijk niet reëel want u moet ook aan de kwaliteit van uw artikel denken. 1.650 artikelen die 10 bezoekers aantrekken, is dat reëel? Het komt al aardig in de buurt. Want de kans dat u meer dan 10 bezoekers aantrekt wanneer u 1.650 kwalitatieve artikelen over een onderwerp waar een selecte doelgroep erg in geïnteresseerd is, op uw website publiceert is natuurlijk aanwezig. En zo kunt u dus zelf berekenen hoeveel artikelen u nodig heeft om uw lening of hypotheek af te lossen met uw online bijbaan. Eigenlijk is het heel simpel. Het probleem zit hem vooral in het doorzettingsvermogen van het individu. Want weinig mensen kunnen de motivatie opbrengen 1.000 artikelen te schrijven. Doet u dit echter, dan staat u een interessante financiële toekomst te wachten.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: