Geld online verdienen

Eigenlijk is het simpel als u weet hoe het moet; geld online verdienen. Maar dat is eigenlijk met alles. Toen u wist hoe de oven werkte kwam de pizza er op het juiste moment uit. Eetbaar en in veel gevallen gewoon ook echt lekker. Voor die tijd was het rampzalig. Een zompige bodem of een aangebrand stuk tomaat. Ja, ja, been there – done that. Maar laten we het niet over pizza’s hebben. Geld online verdienen is waar we het vandaag over gaan hebben.

Hoe moet dat dan? 

De juiste vraag, want alleen wanneer u begint en doorzet kunt u resultaat verwachten. Er zijn verschillende manieren om geld online te verdienen. De meest gangbare zijn affiliate marketing en advertentienetwerken. Bij beiden geldt hetzelfde principe, weinig doen is weinig resultaat, veel doen op de juiste manier levert een mooi resultaat. Serieus extra inkomen verdienen gaat verder dan een simpel “get rich quick scheme“. De handen moeten uit de mouwen.

Affiliate marketing

Van affiliate marketing is sprake wanneer u een overeenkomst afsluit met een derde waarbij u in ruil voor promotie van de producten van deze derde provisie of commissie ontvangt wanneer een verkoop plaatsvindt door uw tussenkomst. Hoe dat exact werkt zal in een ander artikel worden uitgelegd, hier kan namelijk een boek over volgeschreven worden.

Producten en diensten die via affiliate marketing worden aangeboden zijn veelzijdig. Neem maar eens een kijkje bij Daisycon bijvoorbeeld. Een partij welke fungeert als tussenpersoon voor aanbieders van producten en affiliate marketeers.

Het nadeel van affiliate marketing is dat een kooptransactie moet plaatsvinden voordat u commissie of provisie ontvangt. En dat kan soms best wel eens even duren. Daarom is een afwisseling tusssen affiliate marketing en geld online verdienen via advertentienetwerken erg interessant.

Advertentieneterwerken zoals Google Pay Per Click

Wellicht heeft u in de kantlijn al eens gelezen dat u Google uw rekeningen kunt laten betalen. Klinkt leuk hè. Het mooie is dat het niet alleen leuk klinkt maar ook leuk is. Advertentienetwerken gebruiken de zoekmachines als medium om advertenties op basis van zoekwoorden – ook wel keywords – te publiceren. Omdat zoekwoorden en zoekgedrag aan elkaar gebonden zijn, is adverteren op deze manier zeer gericht.

Maar, hoe kan ik daar geld mee verdienen is een terechte opmerking. Wanneer u een website heeft kunt u Google toestemming geven de zoekwoordgerelateerde advertenties op deze website te publiceren. Wanneer er dan geklikt wordt op deze advertentie (niet door uzelf natuurlijk want dat mag niet) ontvangt u 68% van de kosten die de adverteerder aan Google voor deze klik moet betalen. Lekker makkelijk en laagdrempelig. U zult door de relatief lage advertentie en klik kosten alleen wel een heleboel kliks moeten genereren met uw website(s).

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: