Waarom betrouwbaar thuiswerk zo lastig te vinden is

Gevoed door de gedachte dat voor niets de zon opkomt trekt de markt voor thuiswerk verschillende lieden aan. Zowel vraag als aanbod kent verschillende uitersten. En met name aan de buitenkanten zit nu net niet datgene wat u als serieus en potentieel toekomstig thuiswerker zoekt. Maar wat zoekt u nu eigenlijk? Heeft u hier al eens goed over nagedacht?

De markt voor thuiswerk

De markt voor thuiswerk kenmerkt zich door zogenoemde “Get rich quick schemes” aan de ene kant, en aan het andere uiterste vinden we de overheid en multinationals die het voor bepaalde medewerkers mogelijk maken om via flexwerkplekken naar thuiswerkplekken te gaan. Feit is en blijft, betrouwbaar thuiswerk bestaat. Het is echter niet zo dat het serieuze en “echte” thuiswerk voor iedereen is weggelegd. Voor een functie als consultant of buitendienst medewerker zal een traditionele sollicitatie procedure moeten worden doorlopen. Voor een nieuw netwerkmarketing programma spreekt u veelal met iemand die zich op hetzelfde niveau als u bevindt. Zonder waarde oordeel te vellen over het bedrijf, aanbod en uw recruiter; is dit wel wat u verwacht en wilt bij thuiswerk?

Alles begint bij vertrouwen

Iedere reguliere sollicitatieprocedure verloopt in grote lijnen hetzelfde. Waarom zou dit bij thuiswerk niet het geval zijn? Het is gewoonweg niet reëel te verwachten dat een serieuze onderneming haar “hebben en houden” in handen van een vreemde legt. Toch staat het internet – en dan met name de gratis advertentie sites – vol met advertenties voor betrouwbaar en eerlijk thuiswerk, veelal aangeboden door lieden met een gratis (en niet traceerbaar) e-mail adres van bijvoorbeeld Hotmail of Gmail.

Wat kunt u verwachten

Wanneer u oprecht geïnteresseerd bent in thuiswerk hou er dan rekening mee dat u in de meeste gevallen commerciële werkzaamheden op basis van provisie basis zult moeten doen. Het succes dat u zult behalen is daarbij afhankelijk van de mate waarin u begeleid wordt. Doe gedegen vooronderzoek zodat u kunt bepalen of het door u gevonden thuiswerk aan uw wensen en eisen voldoet. U werkt om een aanvullend of extra inkomen op te bouwen, maar dit mag nimmer ten nadele werken van uw geloofwaardigheid en persoonlijkheid.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: