UWV loopt vertraging op bij uitbetalen uitkeringen

Een ietwat somber bericht vanmorgen op Nu.nl. Uitkeringsorganisatie UWV kan het aantal uitkeringen niet op tijd betalen. Door het grote aantal faillissementen ontstaat er zowel een achterstand als een tekort. Niet de meest ideale situatie. Want een uitkering is voor de uitkeringsgerechtigde in de meeste gevallen al een stuk lager dan het laatstverdiende loon. Als men dan ook nog langer moet wachten, gaat men een erg onzekere periode tegemoet. En dat is zo zonde, want het kan ook anders.

Nu is de intentie van dit blog niet u de les te lezen. Want een situatie waarin werkloosheid ontstaat wordt niemand gegund. Soms zijn er echter een aantal oplossingen. Oplossingen die de lastige situatie van werkloosheid en ontslag iets draaglijker kunnen maken.

Alles begint met eigen initiatief. Want wie door de jaren heen heeft kunnen sparen, heeft een appeltje voor de dorst. En wie jaren geleden op de denderende trein van de internet revolutie is gesprongen en een degelijk fundament heeft neergezet zal daar nu de vruchten van plukken. Dit brengt ons bij de psychologische vraag waarom er zoveel verdeeldheid is in de samenleving. Waarom heeft de ene persoon (materieel, relationeel en sportief) succes waar de ander veroordeeld lijkt te zijn tot een middelmatig leven.

Het trekken van een conclusie op basis van de bovenstaande vraag is lastig. Het gaat stukken verder dan simpelweg overgaan tot actie. Er moet namelijk ook sprake zijn van een aangeboren innerlijke drive. Een soort persoonlijke doorzettingskracht. Doorzettingskracht die in het leger en met name bij de Commando’s en Mariniers duidelijk naar voren kwam. Opgeven is geen optie. Maar de huidige samenleving wordt minder gestimuleerd eigen initiatief te tonen. Dit is niet goed of slecht, het is gewoon zo. En zij die initiatief tonen winnen de wedstrijd. Want zo kan het tegenwoordig gezien worden, een spel met winnaars en verliezers.

Heeft u aan het einde van uw salaris nog een stuk maand over, dan weet u dat het tijd is om actie te ondernemen. Afwachten tot de tijden veranderen is een positie waar u zich niet in zou moeten bevinden. De trend dat de overheid u steeds meer loslaat is ingezet en gaat verder. Er zal dus iets moeten gebeuren. En u bent zelf degene die hierbij de touwtjes in handen heeft. Doe uzelf niet tekort en ga over tot actie. Bepaal wat u wilt, maar blijf realistisch.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: