ZZP’ers worden nog harder aangepakt

Jeroen Dijsselbloem van de PvdA is de financiële opperbaas ten tijde van het Kabinet Rutte II. Hiermee mag hij in grote mate bepalen hoe de portemonnee van de Nederlander eruit ziet. Belasting verhoging (want denk maar niet dat er verlagingen komen) en afschaffen van fiscale voordelen zijn de stokpaardjes van Jeroen. Allemaal om nog eens 6 miljard Euro te besparen in 2013 en 2014. Waar wil Jeroen dat geld eigenlijk gaan ophalen? Gewoon bij iedereen. Dus ook de ZZP’er. Zorgvuldig maakt Jeroen zijn rekenstaatjes op. Bijna lachwekkend net als ten tijde van zijn optreden als voorzitter van de EU is zijn huidig optreden. Maar ja, hij vertegenwoordigd de stem van het volk. En het volk heeft gesproken.

We moeten het dus doen met een Minister van Financiën die met de bezem door onze huishoudboekjes zal gaan. Dat wil zeggen dat we nu en bij voorkeur vandaag nog actie moeten ondernemen om in ieder geval het inkomen te verhogen. Ik stel niet voor dat iedereen een tweede baan neemt en bij McDonalds achter de frituur gaat staan, ik zeg wel dat het nu tijd is om rond te kijken wat u kunt doen om uw financiële positie te versterken. Zeker wanneer u ZZP’er bent. Jeroen komt uw geld namelijk halen en dat is geen pretje. Rond Prinsjesdag – de Troonrede zal toch wel weer voortijdig uitlekken – wordt bekend gemaakt welke beperkingen er exact worden ingevoerd bij de fiscale voordelen voor kleine zelfstandigen. Dat ze komen staat als een pijl boven water.

Dit kunt u niet laten gebeuren. Het maakt mij niet uit wat u gaat doen, als u maar actie onderneemt en buiten de reikwijdte van Jeroentje blijft. Dit kan door een extra inkomstenbron aan te boren. Ja deze mogelijkheden bestaan. Doe dus gedegen vooronderzoek en vindt een constructieve bezigheid welke bij u past en die met zekerheid gaat renderen. Er is een tijd voor risico en een tijd voor zekerheid. Nu is de tijd om zoveel mogelijkheid zekerheid in te bouwen. Hoe u dat gaat doen, met een lange neus naar Jeroen, is aan u. Maar neem dit serieus en onderzoek de mogelijkheden.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: