Rijk worden voor dummies

Eigenlijk is het een heel erg denigrerende beschrijving “rijk worden voor dummies”. Feit is echter dat er in Nederland bar weinig gedaan wordt om mensen te leren hoe zij vermogend kunnen worden. Nu is vermogend zijn best leuk, maar alles begint natuurlijk met het zetten van de eerste stappen. Laten we daarom eerst de focus leggen op het opbouwen van een bijverdienste, daarna het aflossen van schulden en dan de opbouw van een vermogen. Wanneer u het echter goed in elkaar zet, kunt u alle drie tegelijk doen en werkt u aan een lange termijn én korte termijn strategie. Denk er alleen niet te licht over, want u zult de handen wel uit de mouwen moeten steken. Voor niets gaat de zon op.

Het principe achter rijk worden voor dummies is eigenlijk simpel: meer binnenkrijgen dan er uitgaat. Dit geldt voor particulieren, ondernemingen, verenigingen, stichtingen en de overheid. Wanneer men periodiek geld overhoudt kan dit gereserveerd worden voor toekomstige uitgaven terwijl het tegelijkertijd met rente of rendement vermeerderd kan worden. En wie nu direct bij rendement denkt aan beleggen zal het gezichtsveld iets verder kunnen verruimen. Rendement is immers het resultaat op een inspanning. Deze inspanning kan van alles zijn. Beleggen, maar ook iets heel anders zoals bijvoorbeeld gewoon werken. Salaris is daarmee het rendement uit uw investering in tijd en werk.

Om vermogend te worden zal men echter nog een stapje extra moeten zetten. Kenmerkend aan echt vermogenden is dat zij tijd en geld los van elkaar zien. Altijd, maar dan ook altijd worden verschillende methoden ingezet om passief inkomen of omzet te genereren. Heeft u er wel eens over nagedacht hoe u dat zou kunnen opbouwen? Hoe kunt u ervoor zorgen dat u geld verdient terwijl u slaapt? Een spaarrekening is zo’n mogelijkheid. Echter met de huidige hoge inflatie en lage rente is dit niet aan te raden als hoofdverdienste. Het wordt wel aantrekkelijk de spaarrekening in te zetten als laatste punt in het traject. Wanneer u bijvoorbeeld een deel van het rendement uit uw werk gebruikt om een internet business mee op te zetten, het rendement dat u daarmee behaald gebruikt om te personeel in te huren en pas dan het rendement op dit personeel inzet op een spaarrekening dan spreekt u niet meer van een spaarrekening maar van zeer uitgekiende samengestelde interest. In de economie ook wel het “multiplier effect” genoemd.

De conclusie van vandaag is dus tweeledig. Rijk worden voor dummies is het resultaat van meer ontvangen dan uitgeven en daarnaast een inhoudelijk begrip van het multiplier effect. Daarnaast, maar dat ontbreekt in geen enkel succesverhaal moet men overgaan tot actie en dit volhouden. U weet dus wat u te doen staat.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: