Klanten werven voor startende ondernemers

Bent u recent voor uzelf begonnen of overweegt u een eigen bedrijf te starten, dan bent u niet de enige. Dagelijks worden de regionale Kamers van Koophandel platgelopen door creatievelingen zoals u die voor zichzelf willen beginnen. Met de recente ontwikkelingen op de arbeidsmarkt enin de politiek is dat ook wel voor te stellen. Zelfstandigheid is namelijk een steeds essentiëler begrip aan het worden in de maatschappij. Door een eigen onderneming te starten wordt dit alleen maar beter. U neemt namelijk het heft in eigen hand en bent verantwoordelijk voor uw eigen succes.

Het starten van een onderneming kan best eng zijn. Er komt namelijk erg veel op u af. Van administratie en boekhouding tot aan klanten werven. Voor startende ondernemers is zeker het begin flink aanpoten. Daarom zult u een plan moeten maken. Dit plan kan er dan voor zorgen dat u bepaalde stappen neemt die u op weg helpen. Want gewoon in de auto stappen en maar ergens heenrijden is niet écht de bedoeling. Hetzelfde geldt bij een onderneming.

Alles staat en valt bij de keuze voor uw product en de match die u hiermee vindt in de markt. Tailor made of maatwerk wordt steeds belangrijker. De Nederlandse consument wil geen eenheidsworst meer zijn en waar men in het verleden nog wel eens wegkwam met één product of dienst voor een grote groep afnemers is dat vandaag de dag wel even iets anders.

Een juiste planning is daarmee dus cruciaal. Voordat u start met de onderneming is het daarom verstandig een ondernemingsplan en een marketingplan te maken. Hoewel het marketingplan een onderdeel is van de meeste ondernemingsplannen kan het zeker geen kwaad dit verder uit te werken. Want zonder klanten heeft uw onderneming immers weinig tot geen bestaansrecht. En dat is nu net wat we willen afdwingen.

Het internet biedt veel verschillende Wiki’s en andere fora waarop ondernemers elkaar helpen met raad en daad. Het kan geen kwaad u op voorhand in te lezen en het nodige vooronderzoek te doen voordat u uw eigen onderneming begint. Bezint eer ge begint noemt men dat ook wel.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: