Business Boost

Wanneer u arts wilt worden. Of advocaat, notaris, ingenieur of tandarts. Dan zult u een lange opleiding van enkele jaren moeten volgen. En wie denkt dat men er na 4 á 5 jaar universitaire studie is, slaat de plank mis. Voordat er in mensen gesneden kan worden, in de rechtszaal belangen behartigd mogen worden of er (notariële) aktes gepasseerd kunnen worden moet er vaak en lang  geoefend worden. Dit oefenen heet dan stage of in de medicijnenwereld co-schappen. En deze stage volgt na de opleiding van 4 á 5 jaar. Zo is de specialist rustig een jaartje of 10 bezig voordat hij aan het serieuze werk kan beginnen. Wie echter ondernemer wil worden wandelt de lokale Kamer van Koophandel binnen en staat na een gesprekje van een minuutje of 10 – koffie en wachttijd meegerekend – weer buiten. Klaar voor de start. Maar wanneer we hier goed over nadenken is dit eigenlijk gek. Want de belangen zijn groot. Zeker voor de kersverse ondernemer en zijn gezin.

Uit verschillende onderzoeken blijkt dat met name kleine ondernemers en ZZP-ers steeds vaker en steeds langer op een houtje moeten bijten. Daarbij lijkt de Pluk-ze wetgeving uit het Strafrecht ook doorgevoerd te worden richting de kleine ondernemer. Alsof het strafbaar is dat men gekozen heeft voor het ondernemerschap. Een beetje eng is het wel. Maar het doet alleen pijn wanneer de omzet te laag is en raakt daarmee vooral de groep ondernemers die het hoofd net boven water kan houden.

Eigenlijk is het triest dat het zover is gekomen. Gelukkig zijn er kleine initiatieven die ondernemers helpen hun onderneming in te richten, of klanten te vinden en binden, of de administratie op orde te krijgen. Hoewel veel van deze initiatieven een grote pluim verdienen en oprecht het beste met de ondernemer voor hebben, was er geen enkel programma dat een bijdrage kon leveren aan het totaal plaatje van het ondernemerschap. U leest het goed ja, was! Want het Business Boost Programma richt zich op het totaal plaatje van het zelfstandig ondernemerschap. Vanuit drie hoofditems wordt iedere ondernemer, (online) marketeer en zelfs netwerker klaargestoomd om het maximale rendement uit zijn of haar bezigheid te halen. Interessant? Meer dan! U gaat hier de komende tijd op dit weblog meer over lezen. Business Boost Pro is namelijk een snoepwinkel voor ondernemers. Voor ieder wat wils.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: